Miód spadziowy

Pozyskiwanie: Miód spadziowy wytwarzają pszczoły z zebranej z drzew i roślin rolniczych wydzieliny produkowanej przez mszyce i czerwce. W sprzedaży spotykamy najczęściej miody ze spadzi iglastej i ze spadzi liściastej.

Smaki wygląd: Różnią się barwą, konsystencją, smakiem, aromatem i szybkością krystalizacji. Są to miody gęstsze od nektarowych i zawierają więcej związków mineralnych, szczególnie potasu, fosforu, chloru, siarki, wapnia, magnezu i żelaza. Miód ze spadzi liściastej charakteryzuje się posmakiem żywicznym.

Właściwości: Charakteryzuje je wysoka aktywność antybiotyczna i bakteriobójcza. Działają antyseptycznie, przeciwzapalnie i wykrztuśnie, wspomagają system odpornościowy człowieka. Polecane są w schorzeniach dróg oddechowych, przewodu pokarmowego, serca, układu krążenia, układu nerwowego, przy zaburzeniach trawienia. Zalecane są osobom pracującym dużo przy komputerze.

Filtrowanie wyników

Anuluj
Wielkość słoika:
Mały słoik (do 0.5 kg) Mały słoik (do 0.5 kg)
Średni słoik (0.51kg do 1kg) Średni słoik (0.51kg do 1kg)
Duży słoik (powyżej 1kg) Duży słoik (powyżej 1kg)
Beczka Beczka
Filtruj wg:
Produkt ekologiczny Produkt ekologiczny
Produkt polski Produkt polski
Możliwość wysyłki Możliwość wysyłki
Możliwa płatność kartą Możliwa płatność kartą
Możliwość dostawy Możliwość dostawy
Sortuj: