Miód manuka

Pozyskiwanie: z nektaru kwiatu krzewów manuki, rosnących głównie w południowej Australii i Nowej Zelandii.

Smak i wygląd: Cechuje się ciemnym kolorem oraz intensywnym smakiem. 

Właściwości: Miód zawiera metyloglioksal, który wykazuje silne właściwości przeciwdrobnoustrojowe, przede wszystkim w odniesieniu do bakterii. Lecznicze działanie miodu manuka jest ukierunkowane na schorzenia układu oddechowego, przewodu pokarmowego, a także niektóre choroby wirusowe i nowotworowe. Warto zaznaczyć, że do tych celów zaleca się stosowanie miodu o minimalnej zawartości metyloglioksalu 250 mg/kg (MGO 250+).  

Filtrowanie wyników

Anuluj
Wielkość słoika:
Mały słoik (do 0.5 kg) Mały słoik (do 0.5 kg)
Średni słoik (0.51kg do 1kg) Średni słoik (0.51kg do 1kg)
Duży słoik (powyżej 1kg) Duży słoik (powyżej 1kg)
Beczka Beczka
Filtruj wg:
Produkt ekologiczny Produkt ekologiczny
Produkt polski Produkt polski
Możliwość wysyłki Możliwość wysyłki
Możliwa płatność kartą Możliwa płatność kartą
Możliwość dostawy Możliwość dostawy
Sortuj: